Rechercher dans ce blog

vendredi 29 juillet 2011

Petit Futé WALLONIË & Ardennen 2011-2012


Persbericht

Vandaag meer dan ooit, wordt Wallonië en de Ardennen beschouwd als een land van vakantie en vrije tijd. Veilig en makkelijk bereikbaar.

                                  Reizen dicht bij huis

In de huidige context, zien de voornaamste spelers in het  lokale toerisme hun activiteiten gestadig stijgen.
Wallonië heeft een aantal onmiskenbare voordelen om het toerisme te opwaarderen.
De onthaal infrastructuren zijn van uitstekende kwaliteit en het bijzonder uitgebreide wegennet maakt het mogelijk zeer makkelijk in de meest afgelegen plekjes te komen.

Het behoud van de kunstschaten

In Wallonië vindt men een belangrijk erfgoed op gebied van natuur(bossen, natuur), cultuur, architectuur en zelfs gastronomie; dit erfgoed wordt steeds meer gewaardeerd en biedt de bezoekers een actieve deelname aan de cultuur en geschiedenis van Wallonië aan.
Dit betekent een geweldige opportuniteit om de middelen te vinden om haar identiteit en rijkdom te bewaren.Het is ook een enige kans voor iedereen om de roots van zijn eigen land en geschiedenis te ontdekken of te herontdekken.
Het toeristische aanbod in Wallonië is enorm. Kwantitatief en kwalitatief.

Structuur van de gids

 è Eerste Deel: Reis Uitnodiging

De eerste 38 pagina's zijn gewijd aan de presentatie van Wallonië vanuit een toeristisch standpunt: Sterke Punten van Wallonie,Natuur (Aardrijkskunde, Fauna & Flora), Geschiedenis en Economie;Traditie & levenswijze, Gourmet, Kunst & Architectuur, Festivals & Evenementen

è Tweede deel : Van streek tot streek

Het is het hart van de gids. Alles wat er te doen en te zien is, alles wat kan bezocht worden. Een schat aan informatie !
We hebben  het grondgebied in 11 regio’s verdeeld die dan op hun beurt in een aantal aardrijkskundige gebieden zijn onderverdeeld.

Elk geografisch gebied omvat 3 delen:

- Bezienswaardigheden:  512 activiteiten worden in detail besproken: musea, parken of attracties, bouwkundig  en landschapserfgoed , brouwerijen, collegiales, enz...

- Restaurants:  265 plaatsen om te eten, van eenvoudige frietjes tot gastronomische restaurants. Met voor elk een beknopte  beschrijving en technische informatie  

- Accommodatie: er zijn vele verschillende accommodatie opties:  hotels, pensions, lodges, campings ... We hebben er 169 uitgekozen voor elke smaak en elk budget.

Let ook op de tientallen "omkaderde teksten" in de algemene tekst. Dit zijn allemaal mooie anecdotes en verhalen en soms een beetje opvallende en korte informele standpunten.
Er is ook een rijkdom aan illustraties met 226 originele foto's.


è Deel drie : Practische details
 Alle inlichtingen voor een succesvol verblijf.
  Le Petit Futé in België

De gids “Petit Futé” werd opgericht in Frankrijk in 1978. Vandaag is het een catalogus van bijna 400 gidsen:  gidsen over landen, gidsen rond een thema, gidsen voor steden en regio's.
Neocity is de Belgische onafhankelijke dochteronderneming van le Petit Futé. De firma werd opgericht in 1990. Al onze gidsen zijn opgesteld door deze dochteronderneming en geschreven door lokale auteurs.
In België is de Petit Futé is ook een web portaal : www.petitfute.be , een geactualiseerde database  van ongeveer 35 000 adressen, voor recreatie, toerisme, en de hele horeca sector.

- UItgave : Petit Futé Wallonië 2011 – 2012
- Verschijningsdatum : juni 2011
- Aantal pagina’s : 372
- Doel  : Families, jeugd
- Verspreiding : Vlaanderen, Brussel, Nederland. Boekhandels, Grootwarenhuizen                           
- Verkoopprijs : 12€
- Oplage : 18 000 exemplarenKasteel van Freyr - © FTPN - Christian GENARD

Dorp van Vierves-sur -Viroin - © FTPN - Christian GENARD

Fêtes de Wallonie © FTPN - Christian GENARD

 © FTPN - Christian GENARD


0 commentaires:

Enregistrer un commentaire

Merci pour vos commentaires constructifs.